...........Harv & Räfsa ............

Här kommer några exempel på hur harvar och räfsor kan se ut och fungera . Användningsområdet är ganska stort , vi använder våra harvar som gräsharv till betet - för att få bort gammalt gräs och finfördela hästgödseln - och som djupharv tillgårdsplanen - för att få bort ogräset i singeln . Räfsan som ses i bild används enbart för att rätta till gårdsplanen efter djupharvningen - det blir så snyggt så ....                            

  Pris : Harv ,   60x40 cm - Målad = 2000 Kr

                     , 100x70 cm - Målad = 2900 Kr

                     , 120x80 cm - Målad = 3900 Kr

  Dubbelharv ,100x70cm x 2st     = 5800 Kr

  Gårdsräfsa - bredd 150 cm - Målad = 2400kr

  Givetvis går det att få harv eller räfsa efter egna mått .

Vänsterklicka på en bild - starta ett bildspel ........

Harv-enkel.JPG

Här ser ni framtidens gårdsharv , funkar bra både till att harva gårdsplanen och betet . Mycket enkel , mycket hållbar och mycket prisvärd . En kombination som egentligen inte finns , men i detta fall så både stämmer det och fungerar .

Harv-dubbel.JPG

Harvarna går att få i precis den storlek som man önskar eller så kan man slå på stort och skaffa sig en dubbelharv . Givetvis går det även bra att dra harvarna efter en fyrhjuling eller traktor .

Harvpinnar 1.JPG

Pinnarna på den nya modellen går rakt igenom ett fyrkantsrör och är svetsad på både över o undersida , allt för att göra det så hållbart som möjligt .

Harv 2.JPG

Som synes så blir det väldigt effektfullt . På en harv av denna storlek sitter det cirka 30 st fyrkantsjärn i 90 grader rakt ner i backen , det finns inget ogräs som står imot detta ... Harven på bilderna med häst är av den gamla modellen - urprototypen .

Harv 3.JPG

På en gårdsplan blir det många varv innan man är nöjd . Man kan givetvis öka eller sänka tyngden under tiden , beroende på underlaget - om det har regnat t.ex.......

Gårdsräfsa.JPG

När harvningen är färdig , så åker räfsan fram . Precis som harvarna så är denna hållbar , enkel och givetvis prisvärd .

Gårdsräfsa 2.JPG

Precis som med harvarna så finns räfsan precis i den storlek och utförande som just DU önskar .

Räfsa 2.JPG

Det blir så nyräfsat och fint . Efter en hård runda med harven så är detta lite som att varva ner och sträcka på benen igen .... Räfsan på bilderna med häst är en gammal räfsa - föregångaren , så att säga .

Räfsa 3.JPG

Denna räfsa är en enkel konstruktion av ett rör med räfspinnar i rundjärn . Allt är balanserat så att det håller sig i samma läge hela tiden . Röret går att fylla med tyngd efter behov .

Harv 5.JPG

Här visas en mindre modell av en liknande harv . I detta fallet körs två i bredd för att täcka en större yta . Det går även att sätta harvarna på rad efter varandra , mindre motstånd och bättre effekt .

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)