.............Hovstöd................

Detta är ju som många av er hört förut - En måste ha produkt - både för hovslagare och barfotafolk . De är även mycket bra när det är dags att brodda skorna inför vinterrundan eller om man har en lös sko som skall fästas om .

                        Pris : Målade = 2400Kr ...

Hovstödsparad.JPG

 Här syns en liten parad av den senaste modellen . De är ställbara - från 370mm - till 620mm . Säljes i par - ett stativ med en klack och ett stativ med en klyka .

Hovstöd-klyka.JPG

 Klykan att lägga hoven i är oförändrad . Varför ändra något som fungerar bra ?

Hovstöd-klack.JPG

 Klacken som hoven ställs på , är där imot ändrad till en del . Den är fast monterad och har fått en ny yta av sträckmetall . Detta gör att det blir bättre fäste för hoven .

Hovstöd-sprint.JPG

 Ni som är lite uppmärksamma ser nog att den böjda sprinten blivit en bra bit längre . Detta gör att den inte kan falla ur sitt läge .

Hovstöd-sprintplatta.JPG

Precis som tidigare , så sticker sprinten inte ut alls när den är infälld . Ingen skaderisk här inte .

Hovstöd-benställning.JPG

Benställningen är numer inte ihopfällbar . Ingen använde möjligheten och risk att haka fast med vingmuttern , är orsaken .

Pingis skos.JPG

Här ser man vilken nytta hovslagaren har av hovstöden . Ryggen sparas och man slipper att hålla benets tyngd .. JÄTTEBRA , alltså ...

Sylvia verkas.JPG

Nyttan av ett par hovstöd är alltid stor , men ju större hästen är , ju större blir nyttan och glädjen av stöden . Detta gäller både för hovslagare , barfotafolk eller som exempel när man skall brodda skorna på hästen - sommar som vinter .